War Horse 2011

Såg en film här om dagen tillsammans med älskling. War Horse av Stephen Spielberg. Tyckte det skulle bli väldigt mysigt när Richard förklarade vad den handlade om. Första världskriget och en häst som en pojke tagit hand om dras med ut i kriget mot tyskarna. Var längesedan jag såg en krigsfilm sist, kan inte ens minnas när det var.

Vi börjar hur som helst titta och jag tycker den börjar bra med ett litet föl som föds och fina landskap. När jag sedan hör namnen, pojken heter Albert, och när han döper hästen till Joey, då ringer en klocka hos mig! Det här känner jag minsann igen och det går väldigt snabbt för mig att koppla varifrån. Det är nämligen så att när jag var yngre och hästtokig läste jag en bok som storasyster fått från en bokklubb som hette Joey. Jag har säkert läst boken minst ett tiotal gånger och jag mindes framsidan klart och tydligt. 🙂 Hittade en fin bild på exakt den kopia som Eva hade i sin ägo.

Fantastiskt att få se en filmatisering på den bok man älskade när man var liten. Se filmen om ni vill uppleva ett krig sett från ett djurs synvinkel. 🙂

Puss & Kram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s